Van Rhijn zelfkritisch: "Erger me aan mijzelf"

11 november 2013 – Hoewel Ajax de goede weg lijkt te hebben ingeslagen, is er zeker één speler die nog niet tevreden is. Ricardo van Rhijn bleef zelfkritisch na de 0-3 overwinning op NEC. "Dramatisch", zei hij over zijn eigen voorzetten tijdens die wedstrijd. Maar niet alleen in Nijmegen kwam hij niet uit de verf, denkt hij.

"Ik ben zelf ook niet tevreden over mijn seizoen", zei hij na afloop tegen De Volkskrant. "Tegen Celtic was ik agressiever bij het naar voren gaan. Nu lagen er tegen NEC kansen, en ik kwam ook in de positie, maar steeds kwam de voorzet niet aan." Dat motiveert hem niet, bekent hij. "Dan erger ik me aan mezelf. Dan gaat mijn koppie hangen, en dan leef ik in mijn eigen wereld."

Coach Frank de Boer weet ook dat Van Rhijn het lastig vindt als het niet lekker loopt. "Dat moet hij leren accepteren en gewoon lekker gaan voetballen. Niet continu jezelf in de weg zitten met die hoge eisen. Dat heeft Viktor Fischer ook."

Het is voor de international te hopen dat hij dat kan. Bij Oranje is hij zijn plek al kwijt, en in Amsterdam staat Ruben Ligeon achter hem te trappelen om te spelen. "Ik denk dat we qua niveau dicht bij elkaar zitten, dus ik zal door zelf goed te presteren moeten voorkomen dat ik mijn plek verlies", besluit Van Rhijn.

Reacties

Ajax

gerelateerd