Discussie laait op na knock-outs in Engelse topper

11 november 2013, 12:48

Tijdens de topper tussen Manchester United en Arsenal van afgelopen zaterdag kregen twee spelers een flinke tik op hun hoofd. Zo ging Arsenal-doelman Wojciech Szczesny knock-out, nadat hij niet onzacht in aanraking kwam met het hoofd van Manchester United-speler Phil Jones. Ondanks de discussie die vorige week ontstond nadat Hugo Lloris doorspeelde na een vergelijkbaar incident, bleef Szczesny op het veld staan.

"Ik heb geluisterd naar de medische staf", zei Wenger tegen The Daily Mail. "Als zij zeggen dat hij van het veld af moet, dan moet hij van het veld af. Het maakt niet of er dan nog maar zeven man op het veld zouden staan. Je leeft maar één keer en speelt toch al zestig wedstrijden in het jaar."

Ook United-speler Nemanja Vidic ging naar de grond nadat hij met zijn eigen doelman, David de Gea, botste. Hij werd wel gewisseld, maar leek dan ook niet meer op zijn benen te kunnen staan na de klap. Voor de zekerheid werd hij naar het ziekenhuis overgebracht. Een scan moet nog uitsluitsel geven over de schade, zei David Moyes tegen hetzelfde medium. "Het zag er erg uit. Voor zover ik weet gaat het gelukkig goed met hem. We hopen dat hij snel terug is."

Na het incident met Lloris ontstond de nodige discussie over het doorspelen van spelers, nadat zij buiten bewustzijn zijn geweest. Volgens Headway, een stichting voor mensen met hersenschade, zou dat levensgevaarlijk zijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen