Kovac: "Spelers willen bewijzen dat ze het kunnen"

13 november 2013, 15:09

Niko Kovac staat voor een grote vuurdoop. De kersverse Kroatische bondscoach wordt gelijk in het diepe gegooid, want hij is de aangewezen man om de Kroaten naar het WK te loodsen, nadat Igor Stimac vorige maand ontslag nam. Twee duels met IJsland bepalen of de koffers ingepakt mogen worden, of dat het een zomer in eigen land wordt. "Ik zie de ogen van mijn spelers glinsteren".

"Ze willen het publiek laten zien dat ze veel beter zijn dan soms wordt gedacht", zei hij op de UEFA-website. "Ze willen bewijzen dat ze een ticket naar Brazilië verdienen, omdat ze een topteam zijn. Ze zullen hun ware gezicht laten zien in de eerste wedstrijd", sprak de strijdlustige bondscoach.

Dat zal allerminst gemakkelijk worden. Het is in IJsland een stuk kouder dan in Kroatië. Bovendien mist Kovac een tweetal spelers. "Ivan Strinic heeft een dijbeenblessure, terwijl Iivia Olic kampt met een rugblessure. Hij trainde eerst alleen in de zaal, voelt zich nu weliswaar iets beter, maar we zijn niet zeker of hij kan spelen."

De Kroatische ploeg zal voorzichtig moeten zijn, want een handvol spelers staan op scherp wat betreft gele kaarten. Vedran Corluka, Luka Modric, Ivan Rakitic, Mario Mandzukic en Niko Kranjcar kunnen een schorsing tegemoet zien, indien zij in de eerste wedstrijd vrijdag een gele kaart ontvangen. "Maar we moeten maar gewoon op ons allerbest spelen, zodat we de gele kaarten niet nodig hebben”, besloot Kovac.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen