Mexicaanse ploeg zet reuzenstap richting WK

Ger
13 november 2013, 23:31   Bijgewerkt: 13 november 2013, 23:50

Mexico kan een ticket voor het WK in Brazilië nauwelijks nog ontgaan. De ploeg van bondscoach Miguel Herrera won voor eigen publiek met ruime cijfers van Nieuw-Zeeland in de eerste van twee intercontinentale play-offs: 5-1. Volgende week woensdag is de return in Wellington.

Paul Aguilar tekende in het Azteken Stadion na een half uur voor de openingstreffer. Raúl Jiménez kopte uit een hoekschop de 2-0 ruststand op het bord. Mexico liep in de tweede helft uit naar een zeer comfortabele 5-0 marge. Oribe Peralta (2) en aanvoerder Rafael Marquez scoorden. De late tegentreffer van Chris James was voor de bezoekers uit Oceanië slechts een doekje voor het bloeden.

Omdat het duel op ruim 2.200 meter hoogte werd gespeeld, had Herrera alleen spelers opgeroepen uit de eigen competitie, die daaraan gewend zijn. Vedetten als Javier Hernández (Manchester United), Carlos Vela (Real Sociedad) en Andrès Guardado (Valencia) mochten in Europa blijven. Mexico was in de groepsfase van de Midden- en Noord-Amerikaanse zone op de vierde plaats blijven steken. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen