Zeeburgia uit competitie na beledigen arbiter

14 november 2013, 12:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zondageersteklasser Zeeburgia is door de KNVB uit de competitie genomen. De zware straf volgt op de gestaakte wedstrijd tegen DEM, afgelopen zondag. Zeeburgia zat nog een voorwaardelijke straf uit als gevolg van eerdere incidenten.

De club ontving woensdag een brief, meldt Het Amsterdamsche Voetbal. Hierin verwittigt de voorzitter van de tuchtcommissie de club van de schorsing van het eerste elftal. Daarom mag de club voorlopig geen competitie- en bekerwedstrijden spelen. Spelers van het eerste elftal mogen ook niet voor andere clubs of elftallen uitkomen.

In de brief wordt beschreven hoe meerdere spelers van de Amsterdamse club commentaar zouden hebben op het optreden van scheidsrechter Miquel Tjong-A-Hung. Daarbij zou flink gescholden zijn op de arbiter, die in de rust Zeeburgia-aanvoerder Jurgen Belfor al had gewaarschuwd voor het leveren van commentaar. Bovendien was trainer Mike Kolf zijn team aan het coachen, terwijl hij een schorsing uitzat. Nadat hij meerdere malen commentaar leverde op Tjong-A-Hung, werd de wedstrijd in de 73e minuut gestaakt.

Toen de leidsman het veld wilde verlaten, zouden meerdere supporters van Zeeburgia hem hebben beledigd. Hij werd onder andere uitgemaakt voor 'flikker', 'bounty' en 'dagoe' (Surinaams voor hond, red.). De hekkensluiter van de eerste klasse A heeft vier werkdagen de tijd om in beroep te gaan tegen de straf.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen