Clubloze Bouma (35) zet punt achter loopbaan

16 november 2013, 00:03

We zien Wilfred Bouma niet meer terug als profvoetballer. De verdediger heeft vrijdag, op 35-jarige leeftijd, besloten zijn kicksen per direct aan de wilgen te hangen. De voormalig Oranje-international zat na het afgelopen seizoen zonder club, nadat zijn contract bij PSV niet werd verlengd.

Mogelijk gaat Bouma verder als trainer. Technisch manager Marcel Brands heeft hem de mogelijkheid gegeven als stagiair mee te lopen bij de technische staf. "Daar kom ik later op terug bij PSV", zegt Bouma tegen Voetbal International. "In elk geval is het mooi te weten dat de mogelijkheid er is."

Bouma speelde tussen 1994 en 2005 voor PSV, dat hem tussentijds verhuurde aan MVV en Fortuna Sittard. Medio 2005, nadat hij met de Eindhovense club de 'dubbel' had veroverd en de halve finale van de Champions League had bereikt, stapte de mandekker over naar het Engelse Aston Villa. Daar verbleef hij vijf jaar, om in 2010 terug te keren bij zijn oude liefde PSV. Helmond Sport, waar Bouma eerder in het seizoen meetrainde, hoopte de 37-voudig international van het Nederlands elftal (één doelpunt) in te lijven, maar die voelde daar niets voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen