Zowel Zweden als Portugal verwacht zwaar duel

18 november 2013, 17:57

Portugal en Zweden zullen aanstaande dinsdag uitmaken welk land zich zal kwalificeren voor het WK in Brazilië. De heenwedstrijd in Portugal werd met 1-0 gewonnen door de Portugezen, dankzij een treffer van Cristiano Ronaldo. De wedstrijd in Zweden staat onder leiding van Howard Webb, wat volgens Zweden een voordeel kan zijn.

Zweeds international en Sunderland-middenvelder Sebastian Larsson vindt het niet erg dat er een Engelse arbiter is aangesteld voor het beslissende barrageduel: “We hebben een Engelse scheidsrechter, dus kunnen we waarschijnlijk wat harder in de duels gaan. Ik denk niet dat hij in dezelfde trucs trapt”, stelt Larsson, waarmee hij doelt op de scheidsrechter van vorige week.

Larsson weet hoe Zweden het moet aanpakken tegen de Portugezen: “We moeten ons kruit niet te snel verschieten. We moeten een verzorgd aanvalsspel spelen en het baltempo hoog houden. Dan zullen we Zlatan (Ibrahimovic, red.) beter in de wedstrijd krijgen." Bondscoach Erik Hamren weet dat het aanvallend beter moet dan vorige week: "We moeten aanvallend meer van ons doen spreken dan de tweede helft in Lissabon het geval was", aldus Hamren, die weet dat zijn ploeg een zware kluif wacht: "Ik verwacht een pittig duel, aangezien Portugal simpelweg een zeer sterke selectie heeft."

Portugal-vedette Ronaldo verwacht dat het wederom een behoorlijke strijd zal worden. “Portugal heeft welisweer een klein voordeel, maar we verwachten een zeer lastige wedstrijd. Maar we zijn er klaar voor. We moeten volledig gefocust zijn. Alle spelers willen niets anders dan naar Brazilië, dus we moeten ons van de beste kant laten zien.”

Paulo Bento, de bondscoach van de Portugezen, is het roerend met zijn sterspeler eens: "We moeten tactisch en mentaal goed voorbereid zijn. We moeten negentig minuten overleven om ons doel te behalen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen