Uruguay en Mexico kunnen bijna feestvieren

18 november 2013, 18:17

Uruguay en Mexico zijn slechts negentig minuten voetbal verwijderd van plaatsing voor het WK in Brazilië. Uruguay won het heenduel tegen Jordanië met 0-5 en Mexico won de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Nieuw-Zeeland met 5-1. Zodoende kan deelname aan het WK beide landen eigenlijk niet meer ontgaan.

Oscar Tabarez, bondscoach van Uruguay, wil dat zijn ploeg de wedstrijd serieus benaderen: "Het resultaat van deze wedstrijd moet niet alleen het doorgaan bewerkstelligen. We moeten niet vergeten dat er in zeven uur maar liefst 45.000 tickets verkocht zijn en dat het stadion de volgende dag al uitverkocht was. De fans die ons steunen verdienen een serieuze wedstrijd. WK-deelname is extreem belangrijk voor de Uruguayanen en daarom willen we er een groot feest van maken", zo stelt de Uruguayaanse oefenmeester.

Mexico-bondscoach Miguel Herrera was na afloop van het heenduel zeer complimenteus over zijn spelers, maar wil dat de Mexicanen weer met beide benen op de grond staan, als het tweede duel gespeeld wordt: "We moeten er niet vanuit gaan dat we er al zijn. In Nieuw-Zeeland beginnen we gewoon weer op 0-0. We moeten zorgen dat we ze pijn doen, door een doelpunt te maken. We moeten in ieder geval rustig blijven, want we zijn er nog niet", aldus een zeer waakzame bondscoach.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen