Oscar: "Was dicht bij overstap naar Real Madrid"

18 november 2013, 18:40

Chelsea-middenvelder en Braziliaans international Oscar stelt dat hij dicht bij een overgang naar Real Madrid zou zijn geweest, voordat hij in 2012 overstapte naar Chelsea. José Mourinho, toentertijd trainer bij De Koninklijke zag Oscar graag naar Madrid komen, maar tot een transfer zou het niet komen.

Mourinho vond dat Oscar de selectie van Real een behoorlijke creativiteitsimpuls kon geven, ware het niet dat er besloten werd dat de Madrilenen al genoeg aanvallende spelers tot hun beschikking hadden. Derhalve trok Oscar voor een immens geldbedrag naar Londen, waar hij later toch werkzaam zou zijn onder Mourinho, die afgelopen zomer terugkeerde naar The Blues.

Oscar vertelt zelf aan Globoesporte over de interesse van Real: "Een maand voordat ik bij Chelsea tekende was ik zeer dicht bij een overstap naar Real Madrid, aangezien Mourinho zei dat hij me wou hebben. Ze bekeken me tijdens de wedstrijd tegen Denemarken (met Brazilië, red.). Er waren gesprekken met Real, maar ze hadden geen spelmaker nodig, waardoor ik bij Chelsea tekende."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen