Löw: "Geen sprake van B-team tegen Engeland"

19 november 2013, 09:40

De Duitse bondscoach Joachim Löw beaamt dat hij geen B-team opstelt in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland van dinsdagavond. Sterspelers als Mesut Özil, Philipp Lahm, en Manuel Neuer krijgen rust en worden vervangen, maar volgens de oefenmeester maakt dat van Duitsland geen veredeld reserveteam.

"We spreken van een bijzondere wedstrijd. Wembley is een mythische plek om te spelen, we kunnen niet wachten er te spelen", citeerde Sky Sports de coach. "Er is geen betere test voor deze jongens dan een uitverkochte heksenketel, gevuld met 80.000 toeschouwers die de thuisploeg toejuichen."

Hij spreek dan ook liever van een experimenteel team. "Ik moet een beetje puzzelen en wat spelers aan de kant laten die hun naam al hebben gevestigd. Het is in elk geval een belangrijke test, en daarvoor stel ik zeker geen B-team op. Het is ook geen vorm van gebrek aan respect richting onze tegenstander."

Het gebrek aan sterspelers is bij voorbaat ook niet van invloed op het resultaat, denkt Löw. "In 2008 versloeg Engeland ons in Berlijn met 1-2, terwijl zij speelden zonder Wayne Rooney, Frank Lampard en Steven Gerrard."

Engeland zal in elk geval op zoek gaan naar wraak, want de laatste onderlinge interland werd met 4-1 gewonnen door de Duitsers. Het betekende het einde van het WK 2010-avontuur voor de Engelse ploeg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen