Algerije ten koste van Burkina Faso naar WK

19 november 2013, 21:16   Bijgewerkt: 19 november 2013, 21:28

Algerije heeft zich als laatste Afrikaans land geplaatst voor het WK in Brazilië. De noorderlingen wonnen dinsdag voor het eigen fanatieke publiek de return tegen Burkina Faso, in de play-offs, met 1-0. Dat was genoeg om de 3-2 nederlaag uit de heenwedstrijd weg te werken, op basis van meer gemaakte uitgoals.

Ondanks het verlies in de eerste ontmoeting, had Algerije nog voldoende uitzicht op een WK-ticket. Zodoende geloofde het Algerijnse volk er nog helemaal in. Het Mustapha Tchaker-stadion in Blida, waar 40.000 mensen in kunnen, zat al ruim zes uur voor de aftrap tot de laatste plek vol. Er was zelfs zoveel belangstelling dat er rond het complex in het gedrang enkele tientallen gewonden vielen.

De internationals van Algerije stelden de fans niet teleur. Madjid Bougherra maakte in de 49ste minuut het verlossende doelpunt. De voormalige speler van onder meer Glasgow Rangers scoorde van dichtbij in een scrimmage na een vrije trap.

Algerije trok de zege over de streep en is er hierdoor voor de tweede keer op rij bij op het WK. In 2010, in Zuid-Afrika, was de poulefase het eindstation. Ivoorkust, Nigeria, Kameroen en Ghana zijn de vier andere Afrikaanse landen die naar Brazilië gaan. Burkina Faso, dat onder leiding staat van de Belg Paul Put en begin dit jaar knap de finale van de Afrika Cup bereikte, moet zijn WK-debuut nog even uitstellen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen