De Boer: "Het ontbrak Boerrigter aan drive"

20 november 2013, 11:20

Frank de Boer denkt dat Derk Boerrigter vooral naar zichzelf moet kijken wat betreft zijn periode bij Ajax. De aanvaller wist tot tweemaal toe niet door te breken bij de Amsterdammers en legde de schuld bij de regerend landskampioen, nadat hij voor 3,5 miljoen euro naar Celtic was vertrokken. De Boer is het totaal niet eens met die lezing.

De hete concurrentiestrijd zorgde daar deels voor, erkent de coach tegenover The Daily Record. "Hij (Boerrigter, red.) voelde zich niet op zijn gemak, omdat Viktor Fischer hem voorbij was gestreefd en Lucas Andersen hem op zijn hielen zat. Kijkende naar de toekomst, zagen we nog meer goede jonge spelers.

Hoewel hij toegeeft dat de 27-jarige linkspoot de nodige pech had met blessures, denkt hij dat het de geboren Oldenzaler ook ontbrak aan de nodige drive en toewijding. "Ik heb Derk vele kansen gegeven in zijn tijd bij Ajax, maar het werkte niet. Hij was ook niet echt zelfkritisch. Je moet altijd naar jezelf kijken. Als er een speler achter je zit die door kan breken, moet je ook de lat voor jezelf verhogen. Dat aspect had bij hem beter gekund."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen