Robben inzetbaar in kraker tegen Dortmund

20 november 2013 – Arjen Robben moest de interland van het Nederlands elftal tegen Colombia (0-0) aan zich voorbij laten gaan, maar de vleugelaanvaller hoeft de topper van aanstaand weekeinde tussen Borussia Dortmund en Bayern München niet aan te missen, zo zegt hij zelf.

Gedurende de interland tegen Japan (2-2) verdraaide Robben zijn enkel. De vleugelaanvaller, speelde verder, maakte een prachtige treffer, maar hield toch wat naweeën over aan het duel met de Japanners. Naar aanleiding van een training werd preventief besloten om Robben niet in actie te laten komen tegen Colombia.

Waar het resultaat van de wedstrijd tussen Oranje en Colombia er niet echt toe doet, is de kraker van aankomende zaterdag van levensbelang voor Bayern. Robben laat in Duitsland weten dat er geen zorgen hoeven te zijn over zijn fysieke gesteldheid. Bij Dortmund zijn de zorgen groter. Naast de langdurige absentie van verdediger Neven Subotic moet Dortmund het wellicht stellen zonder Mats Hummels, terwijl ook Marcel Schmelzer een vraagteken is.

Bundesliga

gerelateerd