Schilder wil groeien in ervaren rol bij Twente

21 november 2013, 13:03

Robbert Schilder keerde onlangs terug, na maandenlang gerevalideerd te hebben van zijn knieblessure. Tegen PEC Zwolle stond de 26-jarige verdediger voor het eerst weer in de basisformatie van FC Twente en aanstaande zondag staat de clash tegen zijn oude werkgever NAC Breda op het programma.

Op de vraag hoe het was om terug te keren in de basiself van Twente, reageerde Schilder positief: “Het was goed. Het was lang geleden dat ik voor het laatst in de basis stond. Ik hoop dat ik die basisplek kan behouden de komende tijd en zo ook meer ritme op kan doen. Op het moment dat Dico Koppers geblesseerd raakte, was ik er klaar voor om in de basis te beginnen. Wat dat betreft losten we elkaar precies af”, aldus Schilder op de officiële website van de tukkers.

De verdediger moest het eerste gedeelte van het seizoen toekijken en zag dat Twente vrij wisselvallend presteerde: “In de eerste serie wedstrijden hebben we met goed spel veel punten gepakt en ook de complimenten gekregen. De laatste vier wedstrijden hebben we niet gewonnen en dan vallen de resultaten tegen, ondanks dat we in nagenoeg alle wedstrijden de betere ploeg waren. We maakten het niet af in de wedstrijden en daardoor doe je jezelf te kort of zorg je ervoor dat de tegenstander in wedstrijden kan overleven en het geloof krijgt. We weten dat we een hoger rendement uit onze wedstrijden moeten halen.”

Schilder stelt dat het bij Twente wel goed zit met de mentaliteit: “Iedereen is van hele goede wil. Sommigen willen misschien wel juist te graag. We willen mooi voetbal spelen, maar het gaat vooral om winnen”, weet Schilder, die zelf een ervaren rol wil innemen in de selectie van de tukkers: “Dat is iets wat ik van mezelf verwacht, maar ook de trainers denk ik van mij verwachten. Ik heb nog niet veel gespeeld en dat is iets wat moet groeien.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen