Casillas: "Zou me verbazen als Cristiano niet wint"

22 november 2013, 10:05   Bijgewerkt: 22 november 2013, 10:23

De loftrompetten voor Cristiano Ronaldo worden voorlopig nog niet opgeborgen. Drie dagen na zijn indrukwekkende optreden tegen Zweden raken collega-spelers nog niet uitgepraat over de hattrick waarmee CR7 ervoor zorgde dat Portugal aanwezig is op het komende WK. De deadline voor het stemmen voor de Gouden Bal werd opgeschoven, waardoor de kansen van de Portugees toe lijken te nemen.

Een overwinning van de Real Madrid-aanvaller in die verkiezing lijkt slechts een kwestie van tijd. "Het zou me verbazen als Cristiano niet wint", zei ploeggenoot Iker Casillas tegen Marca. "Misschien dat sommige mensen ook kijken naar de prijzen die de spelers al hebben gewonnen, maar ik kijk naar het aantal doelpunten. Hij heeft er negentig gemaakt in tachtig wedstrijden. Dat is een belachelijk aantal."

Gerard Piqué, verdediger bij concurrent FC Barcelona, moest ook toegeven dat Ronaldo meer dan een goede speler is. "Ik bewonder Cristiano. Hij is een perfecte collega. Ik bewonder hem, omdat hij een voorbeeld is als prof en mens."

De prestaties van Ronaldo kunnen Lionel Messi, Barcelona's sterspeler, triggeren om sterker dan ooit tevoren terug te komen, zo geeft Piqué aan: "Dat Ronaldo het nu zo goed doet, kan voor Lionel een extra stimulans zijn. Ik denk dat ze elkaar beter maken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen