Real Madrid loopt na uur hard weg bij Almeria

23 november 2013, 21:49   Bijgewerkt: 24 november 2013, 00:10

Real Madrid heeft zaterdag een eclatante overwinning geboekt in de Spaanse competitie. De ploeg van coach Carlo Ancelotti zegevierde in het Estadio de los Juegos Mediterráneos met 0-5 over laagvlieger UD Almeria. De Koninklijke zette wel pas in het laatste half uur de voet op het gaspedaal, nadat Cristiano Ronaldo was uitgevallen met een blessure.

Cristiano Ronaldo zette Real Madrid al binnen drie minuten op voorsprong, maar daarna hadden de bezoekers het een uur lastig met Almeria. De thuisclub was een aantal maal dicht bij de gelijkmaker, maar die bleef uit. Uiteindelijk liep Real uit naar een dikke zege.

Karim Benzema tekende in de 61ste minuut voor de 0-2. De Fransman kapte Marco Natanel Torsiglieri eenvoudig uit en schoot vervolgens, vanaf een meter of achttien, raak. Gareth Bale speelde een ongelukkige wedstrijd, maar was tien minuten later wel verantwoordelijk voor de 0-3. De Welshman van honderd miljoen euro ontfutselde de treuzelende Sebastian Dubarbier de bal en vond daarna het net.

Isco was even later met een laag afstandsschot goed voor de 0-4. De mooiste goal werd voor het laatst bewaard. Alvaro Morata bepaalde met een fraai stiftje over Almeria-keeper Esteban de eindstand op 0-5.

Real Madrid komt door de overwinning op gelijke hoogte met nummer twee Atletico Madrid. Beide teams hebben 34 punten, maar de stadgenoot speelt later op de avond nog thuis tegen subtopper Getafe. FC Barcelona, dat eerder op de dag met 4-0 won van Granada CF, gaat met veertig punten aan de leiding in La Liga.