RKC dompelt Feyenoord in blessuretijd in rouw

Ger
24 november 2013, 14:25   Bijgewerkt: 24 november 2013, 15:17

Feyenoord is tegen een zure nederlaag opgelopen bij RKC Waalwijk. Door een treffer van Aurélien Joachim trokken de Brabanders verrassend aan het langste eind: 1-0. De Luxemburger trof diep in blessuretijd doel met een harde uithaal.

De nederlaag van Feyenoord hing aanvankelijk allerminst in de lucht. De Rotterdamse club was in de beginfase heer een meester in het Mandemakers Stadion. Met John Goossens voorin op de plaats van Jean-Paul Boëtius werden verschillende kansen afgedwongen. Al na vijf minuten had de van een schorsing teruggekeerde Graziano Pellè voor de openingstreffer moeten zorgen. Na een vrije trap van Jordy Clasie wist de totaal vrijstaande Italiaan zijn hoofd echter niet tegen de bal te drukken.

RKC claimde verder vergeefs een penalty na een val van Castelen door toedoen van Joris Mathijsen. In de laatste minuut van de blessuretijd sloeg de thuisploeg alsnog toe. Met een harde knal tekende Joachim voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de zege neemt het in degradatiezorgen verkerende RKC op de ranglijst afstand van hekkensluiter NEC. Na veertien duels is de marge drie punten. Feyenoord blijft in de onvoorspelbare Eredivisie vooralsnog steken op de zesde plaats.