Groningen-Zwolle doelpuntloos, maar vermakelijk

24 november 2013, 16:35   Bijgewerkt: 24 november 2013, 17:17

FC Groningen en PEC Zwolle hebben in een vermakelijk duel de punten moeten delen. In de Euroborg bleef het scorebord steken op 0-0. FC Groningen had het beste van het spel en kreeg ook de beste kansen op een overwinning, maar stuitte vaak op doelman Diederik Boer.

In de beginfase wilden beide ploegen vroeg drukzetten op hun tegenstander. FC Groningen slaagde daar in de eerste helft het beste in en kreeg een aantal kansen om de score te openen. Andraz Kirm vuurde de bal meerdere keren op Boer af en ook Maikel Kieftenbeld pegelde de bal tussen de palen. De Zwolse doelman was echter goed in vorm en zo bleef de 0-0 op het bord staan. Ook Ryan Thomas en Richairo Zivkovic konden die stand niet veranderen toen zij de ruimte kregen om op doel te koppen, ruststand: 0-0.

De grootste mogelijkheid van de tweede helft was misschien nog wel de schietkans van de ingevallen David Texeira. In blessuretijd kreeg de aanvaller de kans om de bal in de zestien binnen te schieten. De bal verdween echter een metertje naast het doel en dus bleef het bij 0-0. Daarmee blijven beide ploegen meedoen in de subtop van de Eredivisie al zal PEC Zwolle meer tevreden zijn met dit punt dan FC Groningen.