Juventus klopt Livorno, Fiorentina en Lazio morsen

24 november 2013, 16:55   Bijgewerkt: 24 november 2013, 17:12

Juventus heeft de koppositie in de Serie A (tijdelijk) overgenomen van AS Roma. De landskampioen won zondag met 0-2 bij het defensief spelende Livorno. Roma kan maandag de macht heroveren. De ploeg van Kevin Strootman speelt dan thuis tegen Cagliari. Fiorentina ging met 1-0 onderuit bij Udinese, terwijl Lazio op de valreep een punt pakte bij Sampdoria: 1-1.

Livorno genoot het thuisvoordeel, maar desondanks loerden de Toscanen vooral op de counter. Daar had Juventus het voor rust moeilijk mee, maar in de tweede helft werd het verschil alsnog gemaakt. Fernando Llorente eiste met een doelpunt en een assist de hoofdrol voor zich op.

Llorente brak in de 63ste minuut de ban, kort nadat Juventus tevergeefs een strafschop had geclaimd vanwege hands van Federico Ceccherini. Twaalf minuten later was de Spanjaard met een fraaie actie, waarbij hij de Livorno-defensie op kracht aftroefde, de aangever bij de 0-2 van Tevez.

Juventus heeft na dertien wedstrijden 34 punten, twee meer dan AS Roma. Napoli staat met 28 punten op de derde plaats. De Napolitanen verloren zaterdag verrassend met 0-1 van Parma. Fiorentina had op één punt van Napoli kunnen komen, maar La Viola ging met 1-0 ten onder bij middenmoter Udinese.

Fiorentina had in de aanloop naar de lastige uitwedstrijd in Friuli goede hoop dat zomeraanwinst Mario Gomez, na ruim twee maanden, zijn rentree kon maken. De Duitser had echter nog te veel last van zijn knie. Giuseppe Rossi, met elf goals topscorer van de Serie A, kreeg desondanks een goede kans om de score te openen na een slechte uittrap van Udinese-keeper Zeljko Brkic. De Italiaan was echter niet slagvaardig genoeg.

Kort daarna kreeg ook Juan Cuadrado een schitterende kans op de 0-1. De Colombiaan snelde langs drie Udinese-verdedigers, maar zijn slappe inzet was een prooi voor Brkic. Waar Fiorentina de kansen miste, scoorde Udinese wel. Thomas Heurtaux tikte in de 34ste minuut bij de tweede paal een vrije trap binnen. De bezoekers uit Florence waren daarna niet meer bij machte om de schade te herstellen.

Sinisa Mihajlovic, de opvolger van de ontslagen Delio Rossi, leek zijn eerste duel als coach van Sampdoria te gaan winnen. In de thuiswedstrijd tegen Lazio kwam de equipe uit Genua in de 67ste minuut op voorsprong door toedoen van Roberto Soriano. Sampdoria stond toen al een tijdje met tien man; Nenad Krsticic kreeg kort na rust een rode kaart. Lazio wist echter pas in blessuretijd te profiteren van de man-meer-situatie. Lorik Cana bepaalde de eindstand op 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen