Erwin Koeman: "Dit zijn gouden punten voor ons"

24 november 2013, 17:56

RKC Waalwijk-coach Erwin Koeman boekte zondagmiddag een 1-0 zege op broer en collega-trainer Ronald Koeman, die Feyenoord in de laatste seconden van de wedstrijd zag verliezen door een fraai doelpunt van Aurélien Joachim. Erwin Koeman was na afloop zeer blij en sprak van ‘gouden punten’.

De blessuretijd was zo goed als verstreken toen Joachim, de oud-badmeester uit Luxemburg, Feyenoord in grote ontsteltenis achterliet. Waar de teleurstelling bij de Rotterdammers immens was, was de vreugde bij RKC, en in het bijzonder bij Erwin Koeman, zeer groot: “Ik ben echt enorm blij dat we deze wedstrijd winnen. Dit zijn gouden punten voor ons”, aldus de RKC-coach voor de camera’s van NOS.

De oefenmeester van de Waalwijkers vond het wel minder prettig voor zijn broer: “Ik heb het karakter dat ik het voor Ronald heel jammer vind. Maar oké, c’est la vie”, zegt Koeman, die eindelijk eens wist te winnen van zijn broer: “We zijn nu van het gezeik af dat ik nog niet had gewonnen van Ronald.”

Het was een zwaarbevochten overwinning voor RKC, weet ook de coach: “Ik vond ons eerst in balbezit gewoon slecht. Feyenoord had de overhand, zonder dat ze echt goed uitgespeelde kansen kregen. In de tweede helft hebben we ons ware gezicht laten zien. Gezien de kansenverhouding denk ik dat we uiteindelijk terecht winnen”, concludeert de RKC-coach.

Na gelijke spelen tegen Ajax, FC Twente en een overwinning op Vitesse, maken de Waalwijkers wederom furore tegen een hoog aangeschreven opponent. Koeman zou echter graag zien dat zijn ploeg meer punten pakt tegen mindere tegenstanders: “Het is het probleem van RKC de laatste jaren. We pakken de meeste punten tegen de ploegen die in de top of de subtop spelen. We laten de punten liggen tegen de ploegen die om dezelfde plekken strijden als wij. Daar moet een keer verandering in komen. Maar deze overwinning moet vertrouwen geven”, zo stelt de RKC-trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen