Jans: "Boer was de beste man, dat zegt genoeg"

24 november 2013, 23:27

PEC Zwolle hield FC Groningen zondagmiddag op een doelpuntloos gelijkspel en speelde dit seizoen zodoende voor de zesde maal gelijk. Waar Groningen de betere kansen had, wisten de Blauwvingers zich wel aardig onder de Groningse druk uit te voetballen, maar aanvallend geen vuist te maken. PEC Zwolle-coach Ron Jans was dan ook tevreden met de remise.

Het was de eerste keer dat Jans tevreden was met een gelijkspel, zo geeft hij aan tegen de NOS: “Het is de zesde keer dat we gelijkspelen, maar het is de eerste keer dat ik zeer tevreden ben met het punt dat we gehaald hebben. Ik denk dat Groningen meer aanspraak gemaakt heeft op de overwinning dan wij. Als de keeper (Diederik Boer, red.) de beste man is, dan zegt dat ook wel genoeg.”

“Als we die goal maakten, dan kun je op de counter winnen. Maar dan was het wel een gestolen overwinning geweest”, aldus Jans, die terugkwam bij Groningen, de club waar hij jarenlang succesvol aan het roer stond. De Zwollenaar ziet zijn ploeg weet niet verliezen en progressie boeken: “Ik vind echt dat we groeien. Wij zoeken nooit naar excuses, maar we zijn toch een aantal belangrijke spelers kwijt. Toch zie je dat we af en toe nog wel een aardig positiespel spelen, ook vandaag.”

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen