De Rossi treurt niet: "Doel is plek bij eerste drie"

26 november 2013, 08:38

AS Roma is niet langer koploper in de Italiaanse Serie A, maar daar lijkt Daniele De Rossi niet zo mee te zitten. De multifunctionele middenvelder benadrukt na het 0-0 gelijkspel tegen Cagliari, de derde remise op rij, dat zijn ploeg nog altijd op koers ligt. Het doel voor dit seizoen is immers een plek bij de eerste drie.

"We mogen niet klagen", zegt hij bij Sky Sports Italia over het optreden van zijn ploeg tegen Cagliari. "We hebben enorm veel kansen gecreëerd, dat geeft aan dat er niets mis is met ons spel. Aanvallend zit het prima in elkaar bij ons. We hebben tot de laatste fluitsignaal geprobeerd om dat ene doelpunt te maken."

Door het gelijkspel heeft Roma, dat zijn eerste tien competitieduels won, nu één punt minder dan koploper Juventus. Dat is niet erg, vindt De Rossi. "We hebben zeven punten voorsprong op de nummer vier, Inter. Ons doel is altijd een plek bij de eerste drie, goed voor deelname aan de Champions League, geweest."

In Italië plaatsen de nummers één en twee van de competitie zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer drie moet een voorronde spelen. Roma heeft vijf punten meer dan nummer drie Napoli.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen