Touré: "Onze voorhoede is echt ongelofelijk"

26 november 2013, 16:08   Bijgewerkt: 26 november 2013, 16:21

Manchester City bezet na twaalf speelrondes wat betreft punten de vierde plaats in de Premier League, maar staat qua doelsaldo ruim bovenaan. De ploeg scoorde al 34 keer, een gemiddelde van 2,83 per wedstrijd. In het seizoen 2009-2010 scoorde Chelsea 103 keer en kwam daarmee gemiddeld op 2,70 per wedstrijd. Volgens middenvelder Yaya Touré is een aanscherping van dat record haalbaar.

"We hebben er in elk geval de spitsen voor", zei hij in gesprek met The Daily Mail. "De jongens voorin (Alvaro Negredo en Sergio Agüero, red.) zijn echt ongelofelijk. Ze zitten vol vertrouwen. Maar het gaat niet alleen om die twee spelers. Het is het hele team. We spelen zeer aanvallend en de spitsen plukken daar de vruchten van, ook (Edin, red.) Dzeko en (Stevan, red.) Jovetic."

Dat de ploeg aanvallend is ingesteld, leerde Tottenham Hotspur afgelopen weekend. De ploeg van Jan Vertonghen en de geblesseerde Christian Eriksen werd met 6-0 afgedroogd, waarmee Manchester City op 26 doelpunten uit zes overwinningen op rij in eigen huis kwam.

Buitenshuis vergaat het de ploeg een stuk minder, weet ook Touré. "We willen dit jaar de titel weer winnen en we wisten dat het moeilijk zou worden, maar als we een kans willen maken, zullen we ook echt uitwedstrijden moeten gaan winnen. Dat is lastig, vanwege de tegenstander of vanwege hun fans. Maar dat is voetbal. Dat is de Premier League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen