Blatter veroordeelt Betis-'fans' na racismegeval

26 november 2013, 16:17

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft zijn teleurstelling geuit over supporters van Real Betis. De meegereisde aanhang van de Spaanse ploeg floot in het uitduel met Sevilla 'hun' verdediger Paulo Afonso Santos Júnior (Paulão) uit nadat hij een rode kaart kreeg. Bovendien kreeg hij de nodige oerwoudgeluiden te verduren tijdens zijn aftocht.

"Ziek om kennis te nemen van 'fans' die een Real Betis-speler racistisch bejegenen. Ik veroordeel hun actie, die via televisie en internet door miljoenen mensen werd bekeken. Het wordt tijd voor zwaardere straffen", oordeelde de Zwitser op zijn Twitter-account. "Het heeft geen zin om boetes op te leggen. Dit probleem moet getackled worden door alle competitieorganisaties."

Het slachtoffer zelf sprak van een 'schandelijke actie'. "Mijn familie, zowel hier als in Brazilië, is verdrietig en maakt zich zorgen", citeerden diverse Spaanse media hem. "Toen ik van het veld werd gestuurd was ik boos vanwege de rode kaart en merkte ik niets, maar vrienden lieten me het later weten."

"Het is goed dat dit incident veel aandacht krijgt, zodat er actie ondernomen kan worden. We zijn allemaal hetzelfde. Huidskleur verandert niets", besloot hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen