Flamini verknipt shirt en breekt met traditie Arsenal

27 november 2013, 10:39   Bijgewerkt: 27 november 2013, 10:50

Arsenal-manager Arsene Wenger heeft Mathieu Flamini na de overwinning op Olympique Marseille dinsdagavond (2-0, red.) een flinke uitbrander gegeven. Dat gebeurde niet vanwege zijn spel, maar vanwege zijn shirt.

De Franse middenvelder maakt er de gewoonte van om de schaar in zijn shirt te zetten, indien deze lange mouwen heeft. Bij het duel met Manchester United, tweeënhalve week geleden, deed hij dit al, maar ook dinsdagavond transformeerde Flamini zijn shirt tot een variant met korte mouwen.

De club is daar niet van gediend. Hij kwam al in aanraking met Vic Akers, verantwoordelijk voor de shirts, maar ook voor Arsene Wenger is de maat nu vol. Hij ziet het als een overtreding van de regels binnen de club. "Ik ben er niet blij mee en hij moet dat niet weer doen. Ik ben erdoor verrast, maar we willen het niet weer zien", tekenden diverse Engelse media op uit zijn mond.

Flamini overtrad met zijn knipkunsten de regel, dan wel traditie, dat alle spelers hetzelfde shirt dragen. Dit wordt vooraf bepaald door de aanvoerder. De speler lijkt zelf anders te denken en zijn knipwerk voort te willen zetten. "Ik speel al tien jaar op het hoogste niveau. Ik houd van shirts met korte mouwen." Aanvaller Olivier Giroud was slimmer: hij rolde gewoon zijn mouwen op.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen