Advocaat: "We moeten rustig blijven doorgaan"

27 november 2013, 15:01

AZ neemt het donderdagavond in het eigen AFAS Stadion op tegen het Israëlische Maccabi Haifa. De Alkmaarders hebben uitstekende papieren voor kwalificatie voor de volgende ronde van de Europa League, maar moeten volgens verdediger Jan Wuytens nog flink aan de bak. Coach Dick Advocaat opteert voor dezelfde startopstelling als afgelopen zaterdag tegen Roda JC Kerkrade (2-2).

Dit betekent dat Nick Viergever en Nemanja Gudelj, die gedurende het duel met Roda beiden al vroeg mochten inrukken vanwege een rode kaart. “Nick Viergever en Nemanja Gudelj blijven in de ploeg. Na het duel van donderdag gaan we ons pas richten op NEC-uit (aanstaande zondag, red.). We kunnen het ons niet permitteren om te gaan experimenteren. Pas als de stand het toelaat, zal ik gaan wisselen met het oog op komend speelweekend”, aldus Advocaat, die zag dat Gudelj voor drie duels geschorst werd en dat Viergever één duel zal moeten toekijken.

Advocaat is zeer te spreken over de gang van zaken bij AZ. Overigens komt dit niet geheel onverwacht: “De huidige prestaties van AZ verrassen me niet. Ik zag al voor mijn aantreden iets in deze ploeg, anders was ik nooit aan deze klus begonnen. De jongens stralen plezier uit en spelen gretig. Alleen tegen Feyenoord hebben we onverdiend een punt gepakt, de andere wedstrijden waren we gewoon de betere. We moeten hier in Alkmaar rustig blijven doorgaan”, zo stelt Advocaat op het digitale thuis van de Alkmaarders.

De uitwedstrijd in Israël staat bij Wuytens nog vers op het netvlies: “Het uitduel met Maccabi Haifa was pittig, mede vanwege de hitte. In die wedstrijd hield Maccabi ons veelal onder druk. Ze speelden goed voetbal en benutten uitstekend de flanken. Ze maakten indruk. Eigenlijk pakten wij onterecht de drie punten. Ik vind het daarom gek dat Maccabi nog maar op twee punten staat.” Advocaat beaamt dit:  “In Israël won AZ vrij gelukkig. De thuiswedstrijd tegen Maccabi wordt dus zeker geen walk over”, weet de AZ-coach.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen