De Graafschap heeft doelman Zwarthoed terug

28 november 2013, 13:49

Na twee maanden blessureleed kan Theo Zwarthoed zijn rentree maken bij De Graafschap. De 31-jarige doelman is hersteld van een liesblessure en krijgt van coach Pieter Huistra weer de voorkeur boven zijn stand-in Jasper Heusinkveld.

Voor Huistra was het duidelijk dat Zwarthoed zijn plek onder de lat terug zou krijgen. "Het was duidelijk dat Theo onze eerste doelman is. Jasper heeft echter het uitstekend gedaan en een contract afgedwongen", zegt hij op de site van zijn club.

Met Zwarthoed onder de lat speelt De Graafschap vrijdag in eigen stadion tegen FC Emmen. Een pittige tegenstander, vindt Huistra. "FC Emmen is een lastige en stugge ploeg, ze zijn erg strijdbaar en klatsen er graag op. Tegen FC Volendam hebben ze vorige week met 1-5 gewonnen. We moeten zelf meer stabiliteit krijgen in ons presteren. In de Eerste Divisie zie je dat tegenstanders niets te verliezen hebben en soms tijdens een wedstrijd het roer omgooien. Daar moeten wij ons tegen wapenen."

Het ambitieuze De Graafschap staat na achttien wedstrijden op een teleurstellende vijfde plaats in de Jupiler League, twaalf punten achter koploper FC Dordrecht. De voorsprong op Emmen, dat vier plaatsen lager staat, bedraagt slechts drie punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen