PSV stelt teleur en moet het in laatste duel afmaken

28 november 2013 – De troosteloze omstandigheden in Bulgarije konden PSV donderdagavond niet inspireren om tot een goed resultaat te komen tegen Ludogorets. De geplaagde ploeg van trainer Phillip Cocu kwam slap voor de dag en liep tegen een terechte 2-0 nederlaag aan. Chornomorets won op de valreep van Dinamo Zagreb (2-1) en staat daardoor gelijk met PSV. De Eindhovenaren kunnen het in de laatste wedstrijd afmaken tegen de ploeg uit Oekraïne.

PSV kon het donderdag absoluut niet bolwerken, in een ambiance die gekenmerkt werd door slecht gevulde tribunes, een strenge kou en een grasmat die te wensen overliet. Het speelde Ludogorets in de kaart, omdat het defensief teveel steken liet vallen. Tekenend voor de defensieve wanorde was de rode kaart van Jeffrey Bruma. De PSV-verdediger kon na 55 minuten spelen inrukken, toen hij zijn tweede gele kaart kreeg na een domme overtreding op het middenveld, nadat hij zelf balverlies had geleden.

Met elf man kon PSV overigens ook niet echt potten breken. De wedstrijd begon aftastend, alvorens PSV een paar keer gevaarlijk wist te worden na ruim een half uur spelen. De snelheid van Luciano Narsingh bleek hierbij een wapen. De rechtsbuiten wachtte eerst te lang toen hij doorgebroken was, alvorens hij zag dat Jürgen Locadia een voorzet net niet binnen kon glijden. Juist toen PSV in deze fase dus wat sterker leek te worden, kwam Ludogorets tot scoren. Santiago Arias kon op de doellijn niet voorkomen dat Roman Bezjak de score opende namens de thuisploeg. De gefrustreerde blik op het gezicht van Jeroen Zoet sprak boekdelen.

Het ontbrak PSV simpelweg aan overtuiging. En in plaats van dat PSV na rust uitstraalde om het tij te willen keren, begon het weer vrij slapjes aan de tweede helft. De rode kaart van Bruma maakte het er alleen maar lastiger op. Cocu bracht verdediger Mathias ‘Zanka’ Jørgensen voor Narsingh. PSV wist met een man minder geen gevaar meer te stichten en zag Ludogorets de score nog uitbreiden tot 2-0. Bezjak maakte zijn tweede van de avond en kreeg vlak daarna een publiekswissel.

Hoewel de nederlaag van PSV tot weinig tevredenheid zal stemmen in Eindhoven, heeft de ploeg van Cocu het nog altijd in eigen hand. Op 12 december neemt PSV het namelijk op tegen Chornomorets. Een gelijkspel volstaat tegen de Oekraïners, die in de slotfase wisten te winnen van Dinamo Zagreb (2-1). Zodoende zijn de kansen op Europese overwintering nog volop aanwezig voor PSV.

Reacties

PSV

gerelateerd