Cocu: "Sluit niet uit dat er wat gaat gebeuren"

28 november 2013, 23:46

PSV-coach Phillip Cocu zag donderdagavond met lede ogen aan hoe zijn ploeg met 2-0 onderuit ging in Bulgarije. In een troosteloze ambiance wist Ludogorets te profiteren van de defensieve wanorde en aanvallende onmacht van de Eindhovense ploeg. Derhalve ziet Cocu zijn ploeg weer niet winnen en dat leidt tot steeds meer onvrede: “Het is niet uit te sluiten dat er wat gaat gebeuren”.

De oefenmeester van PSV vond dat er tot de tegentreffer in de 38e minuut weinig aan de hand was voor de Eindhovenaren: “Tot aan de goal hadden we de wedstrijd aardig onder controle, zonder zelf echt gevaarlijk te worden, op de momenten met Narsingh (Luciano, red.) na.” Cocu was allesbehalve tevreden over het defensieve optreden bij de tegentreffer: “Die bal mag er niet in. Het is een opeenstapeling van fouten en dit is een ploeg die daar uitstekend mee om kan gaan. We wisten op voorhand dat we die fouten niet konden maken, want die straffen ze af”, zo geeft Cocu na afloop van de wedstrijd aan tegen RTL.

Cocu zag dat verdediger Jeffrey Bruma van het veld gestuurd werd en dat het daardoor wel erg lastig werd. “Na de rode kaart van Bruma weet je dat het moeilijk gaat worden. We hebben nog wel even het initiatief gehad, maar daarna werden de ruimtes te groot. Deze ploeg is te slim en te sluw om na te laten de score te vergroten”, weet Cocu.

De coach van PSV geeft aan dat hij vertrouwen wil geven aan zijn spelers, maar geeft een serieuze waarschuwing af aan de spelers die dit niet uitbetalen: “Het is niet uit te sluiten dat er wat gaat gebeuren. Vertrouwen geven is belangrijk en jonge spelers willen spelen, maar als je niet brengt wat je moet brengen, dan kan dat consequenties hebben. Dat kan nu gelden voor een aantal spelers. Er speelden vandaag een aantal spelers onder de maat. Dat kunnen we ons aanstaande zondag tegen Feyenoord niet permitteren”, zo stelt een gefrustreerde Cocu.

Aanvallend kon PSV geen vuist maken en dat baart Cocu steeds meer zorgen: “De echte scherpte mis je. We moeten het geloof niet alleen in balbezit hebben, maar ook in het creëren van kansen. Over het algemeen geven we relatief weinig kansen weg in een wedstrijd, ongeacht tegen welke tegenstander we ook spelen. Maar we moeten meer brengen om goals te maken en om wedstrijden te gaan winnen. Dat hebben we nagelaten tegen een slimme en sluwe tegenstander.”

Ondanks het verlies kan PSV het in eigen huis afmaken tegen het Oekraïense Chornomorets. Cocu speelde tegen Ludogorets al enigszins in op dit cruciale duel: “Ik heb een paar spelers op een gegeven moment ingeseind om geen domme dingen te doen”.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen