Jans: "Wedstrijd tegen RKC van cruciaal belang"

29 november 2013, 12:15   Bijgewerkt: 29 november 2013, 13:51

PEC Zwolle speelde de afgelopen drie wedstrijden gelijk, tegen PSV (1-1), FC Twente (1-1) en FC Groningen (0-0). In de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (zaterdag om 18.45 uur) hopen de Blauwvingers weer drie punten te kunnen bijschrijven. PEC Zwolle-coach Ron Jans spreekt in aanloop naar het duel met RKC-trainer en oud-ploeggenoot Erwin Koeman (bij FC Groningen) van een ‘cruciaal duel’.

De oefenmeester van PEC Zwolle denkt dat de wedstrijd van zaterdag deels zal uitmaken of zijn ploeg bij de subtop hoort, of bij de middenmoot: “De wedstrijd tegen RKC vind ik nou echt cruciaal. Het is eigenlijk een zes punten wedstrijd. Bij welke groep hoor je nou? Hoor je bij de subtop, of hoor je bij de middenmoot?”, aldus Jans in gesprek met FCUpdate.nl.

Aangezien het allemaal nog zeer dicht bij elkaar staat in de Eredivisie, weet Jans dat een sprong, maar ook een val snel gemaakt is: “Als je zou winnen van RKC, dan wordt het gat heel groot. Met dat gevoel win je andere wedstrijden ook eerder. Maar als je verliest, dan is het gat met de middenmoot er bijna niet meer”, zo stelt Jans, die veel vertrouwen heeft: “Als je kijkt naar de kwaliteit van ons elftal, dan denk ik wel dat we staan waar we horen te staan”. PEC Zwolle staat momenteel zesde, met 21 punten uit veertien duels.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen