Douglas kent simpele middag met Dinamo Moskou

30 november 2013, 12:54

Dinamo Moskou is opgeklommen naar de vijfde plaats in de Russische competitie. De hoofdstedelingen hadden zaterdag weinig problemen met laagvlieger Ural. Er werd met 3-0 gewonnen in de eigen Khimki Arena.

Vladimir Granat opende in de 27ste minuut de score. De verdediger tikte een corner van oud-PSV'er Balazs Dzsudzsak binnen. Kevin Kuranyi en Alexander Kokorin voerden in de tweede helft de score verder op namens Dinamo Moskou, waar Douglas de hele wedstrijd speelde.

De Nederlandse verdediger smoorde meermaals één van de spaarzame Ural-uitvallen in de kiem. Bij een 2-0 stand zaten Douglas en zijn keeper Vladimir Gabulov elkaar wel even in de weg, maar de geboren Braziliaan herstelde het foutje zelf.

Dinamo Moskou heeft na achttien wedstrijden 32 punten, vier minder dan koplopers Zenit St. Petersburg en Lokomotiv Moskou. Die teams komen later deze speelronde nog in actie.