FC Utrecht knokt zich naar eerste uitzege

Jw
30 november 2013, 22:44   Bijgewerkt: 1 december 2013, 00:08

FC Utrecht heeft eindelijk de eerste winst buitenshuis geboekt. De geplaagde ploeg uit de Domstad boog in Almelo een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning. Jens Toornstra was het goudhaantje met twee doelpunten in de tweede helft.

Een FC Utrecht dat uit of thuis speelt is dit seizoen een wereld van verschil. Het evenwichtige team van vorig jaar lijkt dan ook ver weg. FC Utrecht pakte in zeven uitwedstrijden slechts één punt en maakte bovendien pas drie doelpunten. Bovendien had FC Utrecht in 1985 voor het laatst gewonnen in Almelo. Voor Heracles zouden die statistieken vertrouwen moeten geven, maar ook de Tukkers beleven een moeizame eerste seizoenshelft. De ploeg van coach Jan de Jonge zien dat terug in hun vijftiende plaats op de ranglijst.

Higler had het desondanks helemaal verbruid bij het Almelose publiek en De Jonge kreeg even later een waarschuwing van de arbiter na herhaaldelijke protesten vanaf de zijlijn. Het leverde een fanatieke sfeer op in het Polman Stadion en een slotfase waarin het, ondanks een gebrek aan hoogwaardig voetbal, alle kanten op kon. Jens Toornstra nam zijn ploeg, zoals een goed aanvoerder betaamt, negen minuten voor tijd op sleeptouw. Hij strafte een knullige fout van Quansah af: 1-2. In de slotfase had FC Utrecht het moeilijk, maar de ploeg hield wel stand, waardoor er eindelijk eens een feestje gevierd kan worden in de bus terug naar Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen