RKC-coach Koeman koestert 'echt belangrijke' Joachim

30 november 2013, 23:40

Na zijn winnende treffer tegen Feyenoord, een week geleden, was Aurélien Joachim tegen PEC Zwolle opnieuw belangrijk voor RKC Waalwijk. De spits uit Luxemburg maakte vlak na rust de 1-1 en bezorgde zijn ploeg zo een punt. Trainer Erwin Koeman koestert de ongepolijste aanvaller, die in de zomer overkwam van Willem II.

"Het is een jongen die altijd keihard werkt en de ploeg nooit in de steek laat", zegt Koeman bij Omroep Brabant. Verbeterpunten heeft de spits, ondanks zijn doelpunten, volgens de oefenmeester nog genoeg. "Af en toe maakt hij verkeerde keuzes in tactisch en in technisch opzicht, maar daar werken we aan. Voor ons is hij echt belangrijk, ik ben blij dat hij weer gescoord heeft."

Aanvoerder Sander Duits laat tegenover hetzelfde medium weten dat hij vooral blij is met het punt. "Mischien is het niet echt verdiend, zij drukten de hele tijd. Maar het is ook een van de best voetballende ploegen van de Eredivisie. Als je hier met een puntje weg kunt gaan, is dat iets om tevreden over te zijn. Het was even puzzelen, zoeken naar de juiste opstelling, maar het staat op dit moment goed en de resultaten zijn goed. Als we de laatste drie wedstrijden voor de winterstop goed doorkomen, sta je er ook zo weer bij. Het is gat is niet zo groot hè."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen