Wouters: "De gelukkigste heeft uiteindelijk gewonnen"

1 december 2013, 10:06

FC Utrecht wist zaterdag eindelijk weer eens een uitwedstrijd te winnen. In het Polman Stadion van Heracles Almelo stond er na negentig minuten spelen een 1-2 eindstand op het scorebord. Utrecht-middenvelder Jens Toornstra was de grote man, aangezien hij met twee treffers het openingsdoelpunt van Iliass Bel Hassani ongedaan maakte.

Trainer Jan Wouters rekende met zijn ploeg af met een negatieve uitreeks, waardoor het woord ‘uitcomplex’ regelmatig de revue passeerde in de Domstad. “Wij hebben zelf het woord ‘complex’ nooit gebruikt”, geeft de trainer aan in gesprek met de NOS. “We hebben in uitduels aardige tegenstanders gehad en ook in die wedstrijden zijn we af en toe goed voor de dag gekomen. Met het is toch fijn als er een einde komt aan het feit dat je uit nog geen wedstrijd gewonnen hebt.”

De Utrechtse zege kwam moeizaam tot stand. Bij rust keek de ploeg van Wouters nog tegen een 1-0 achterstand aan. “We hadden te weinig het idee dat zij kwetsbaar waren en dat er wat te halen viel. Het ging over en weer, beide ploegen kregen kansen en voetballend was het van beide kanten niet echt hoogstaand. Dan kom je ongelukkig met 1-0 achter door een misverstand, vroeg in de opbouw”, stelt Wouters.

Wouters zag dat zijn ploeg in de tweede helft de rug rechtte en een achterstand wist om te buigen in een zege. “De tweede helft kwamen we veel overtuigender uit de kleedkamer en gingen we echt op zoek naar doelpunten. Dat gebeurt dan met 1-2”, zo stelt Wouters, die beseft dat Utrecht niet te klagen heeft met de eindstand: “Uiteindelijk denk ik wel dat de gelukkigste heeft gewonnen, omdat het van beide kanten niet echt goed was. Ik ben wel trots, want we missen wel een aantal spelers”, aldus Wouters, die aangaf dat de blessure van de uitgevallen Yassin Ayoub mee lijkt te vallen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen