Ajax beleeft simpele middag en wint ruim in Den Haag

1 december 2013, 14:21   Bijgewerkt: 1 december 2013, 14:39

Ajax heeft de verrassende overwinning op Barcelona (2-1) een goed gevolg gegeven. In Den Haag, waar uitsluitend ADO-supporters op de tribune zaten, wisten de Amsterdammers zonder veel moeite te winnen. Eindstand: 0-4.

De ploeg nam opnieuw veel risico omdat het alles voetballend wilde oplossen. Dat is nu eenmaal de wil van oefenmeester Frank de Boer, en ADO anticipeerde daarop. Het ging veelvoudig maar net goed voor de bezoekers. Wanneer de thuisploeg het balbezit overnam, leverde het teveel slordigheden af in de passing waardoor groot gevaar uitbleef. Maar Ajax was niet het Ajax van dinsdag tegen Barcelona. De spelers en fans in Den Haag roken bloed, terwijl de Amsterdammers het zonder meegereisde aanhang moesten doen.

ADO-trainer Maurice Steijn moest met een toverdrankje komen om zijn ploeg het tij te laten keren. Dat lukte niet. {image[292492][right-half][]}Ajax kwam er combinerend vaak prima uit en gaf achterin nauwelijks iets weg. Tom Beugelsdijk en Kramer kregen kopkansen, maar die leverden weinig gevaar op. Laatstgenoemde mocht wéér blijven staan na een tweede elleboogstoot, dit keer op Joël Veltman, die met bloed aan het hoofd even verzorgd moest worden. Verder bleef de landskampioen domineren en hield het vrijwel alles onder controle. Met name Serero speelde een dijk van een wedstrijd.

Een half uur voor tijd deelde rechtsback Ricardo van Rhijn de genadeklap uit. Hij liep zelf de ruimte in met de bal en zag kans om uit te halen. Doelman Gino Coutinho keepte prima, maar liet dat schot onnodig en verrassend in het net verdwijnen. Vlak voor tijd plaatste invaller Bojan Krkic de bal nog laag in de hoek, waar de keeper van de thuisploeg kansloos bij was. ADO Den Haag 0, Ajax 4.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen