De Boer hamert op hard werken, broer Ronald gaf tip

1 december 2013, 15:57   Bijgewerkt: 1 december 2013, 16:05

Ajax-coach Frank de Boer kon zondag rustig op zijn stoel zitten, tijdens het uitduel met ADO Den Haag. De Amsterdammers wonnen probleemloos met 0-4. Opmerkelijk was dat Lerin Duarte als linksachter geposteerd werd, terwijl Daley Blind op het middenveld bleef staan. De Boer geeft aan dat hij van advies werd voorzien door broer Ronald, aangaande de beslissing om Duarte linksback te zetten.

Dat de Ajacieden de sensationele zege op FC Barcelona (2-1) een goed gevolg konden geven, deed De Boer veel deugd. “Maar ook de manier waarop we gespeeld hebben. Het was niet gestolen”, aldus de Ajax-coach na afloop van het duel tegen de NOS. “We hebben er met de staf op gehamerd om het goede gevoel met zijn allen te behouden. Lukt dit, dan hebben we gewoon een goed team. Dat hebben we vandaag laten zien”.

Ondanks de recente prestaties, wil De Boer dat men rustig blijft in Amsterdam: “We moeten met beide beentjes op de grond blijven staan. Het gaat erom dat we beseffen hoe dit komt. Dit komt niet door een individu, maar dit komt omdat we gewoon keihard werken met zijn allen. Dat hebben we tegen Barcelona laten zien, maar ook de wedstrijden daarvoor. Daar moeten wij het van hebben en dan kunnen we heel goed voetballen. Als je dit blijft beseffen, dan kan er iets moois gebeuren”, weet de coach van Ajax.

Vanwege het wegvallen van Nicolai Boilesen (hamstringblessure) moest de positie van linksachter door een andere speler worden ingevuld. Het lag in de lijn der verwachting dat Daley Blind, die tegen ADO overigens aanvoerder van Ajax was, weer een linie terug zou schuiven. In plaats hiervan opteerde De Boer voor Lerin Duarte als linksachter. Hij legt uit dat de tip van broer Ronald kwam: “Toevallig was ik met mijn broer Ronald aan het praten na de wedstrijd tegen Barça. Dan ga je een beetje discussiëren en toen vroeg hij ‘waarom zet je Lerin niet gewoon linksback?’ Uiteindelijk was ik er denk ik ook wel op gekomen, maar hij was vrij scherp op dat moment”.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen