FC Eindhoven in stadsderby langs Jong PSV

Ger
3 december 2013, 01:09

FC Eindhoven heeft het onderonsje met stadgenoot Jong PSV gewonnen: 1-2. Door de overwinning stijgt de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong naar de tweede plaats in de Jupiler League. De achterstand op koploper FC Dordrecht is zes punten.

Elvio van Overbeek zette Jong PSV nog wel in de eerste minuut op 1-0 in het Philips Stadion. Vijf minuten later zorgde Nayib Lagouireh al voor de gelijkmaker. In de tweede helft hielp Jens van Son de bezoekers aan de volle winst. Jong PSV won tijdens de vorige speelronde de tweede periodetitel. Aangezien beloftenteams niet naar het hoogste niveau kunnen promoveren, ging de plaats in de nacompetitie naar Sparta.

Jong Ajax en Almere City FC sloten af op een remise: 1-1. Lucas Andersen opende de score namens de Amsterdammers, Fabian Serrarens maakte op slag van rust gelijk. Beide clubs blijven in de kelder van de eerste divisie steken.