Otigba schiet Heerenveen op valreep naar punt

Jw
4 december 2013, 20:48   Bijgewerkt: 4 december 2013, 21:38

SC Heerenveen heeft woensdagavond op de valreep een punt gered in Den Haag (1-1). De Friese subtopper was niet in beste doen, maar Kenny Otigba maakte in blessuretijd op magnifieke wijze de gelijkmaker. Daarvoor dacht Mike van Duinen uit te groeien tot matchwinner, maar dat Haagse feestje ging niet door.

In de eerste helft viel voor de trouwe supporters die wel waren gekomen niet veel te genieten. Beide ploegen grossierden in slordige passes, waardoor er maar twee goede uitgespeelde kansen werden gecreëerd. Alfred Finnbogason, weer terug na een blessure, treuzelde onnodig lang oog in oog met doelman Gino Coutinho en hielp een kans om zeep. Aan de andere kant haalde Van Duinen hard uit na een vloeiende aanval van ADO Den Haag, maar Kristoffer Nordfeldt hield zijn doel knap schoon.

Bij Heerenveen maakte Finnbogason een onzekere indruk. De IJslandse spits kwam halverwege de tweede helft weer in een gevaarlijke scoringspositie, maar koos voor een pass op een teamgenoot. Een onbegrijpelijke actie van de topscorer van de Eredivisie. Mike van Duinen bracht ADO Den Haag twintig minuten voor tijd alsnog op voorsprong. Zijn op het hoog zeker niet onhoudbare schot werd slechts getoucheerd door Nordfeldt: 1-0.