Restant Overijssels onderonsje eindigt onbeslist

4 december 2013, 22:18   Bijgewerkt: 5 december 2013, 08:04

In een sfeervolle Adelaarshorst werd de partij die begin november nog werd gestaakt door extreme weersomstandigheden woensdag uitgespeeld. In een rommelige wedstrijd kon geen van de ploegen drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie pakken: het werd 1-1. Mark Uth maakte in de 75e minuut de eerste goal nadat hij bijna de gehele helft van de Eagles wist over te steken.  Erik Falkenburg maakte in de 88e minuut de late gelijkmaker met het hoofd.

De resterende speeltijd leverde een spannende pot op, al was het vertoonde spel niet erg goed te noemen. De ploeg van Jan de Jonge had in het eerste bedrijf wel ietsjes de overhand. Mikhail Rosheuvel kreeg al snel een kans, maar zijn schot ging net voorlangs. Net voor rust belandde een hoekschop van Bel Hassani bijna in het doel van de Eagles: Türuc wist de bal uit de doelmond te koppen.

Bij Go Ahead Eagles, waar men Marnix Kolder en Sjoerd Overgoor moest missen en Joey Godee en Lars Lambooij hun opwachting maakten in het elftal, trachtte men in eerste instantie veel druk te zetten op de tegenstander, maar dat ebde snel weg. Pas op het einde van de eerste helft kregen de Deventenaren een goede kans. Een lage voorzet vanaf de linkerkant van Schenk zat er bijna in via Falkenburg, maar een Heracles-been voorkwam dat.

Hoewel Bel Hassani even daarvoor de paal had geraakt waren de meeste kansen voor de Eagles. Zo redde Pasveer op een harde vrije trap van Jop van der Linden. Dat hij een vrijetrappenspecialist is bleek tien minuten later weer, toen Van der Linden de bal bijna de kruising in werkte: Opnieuw was Pasveer de redder voor Heracles. De oud-goalie van Go Ahead keepte sowieso een goede wedstrijd, want ook een gevaarlijke bal van Houtkoop, die oog in oog met de doelman kwam, wist hij te pareren.

Toch slaagde de ploeg van Jan de Jonge er niet in de nul te houden. Go Ahead-trainer Foeke Booy zette Amevor in als stormram, en dat worp snel zijn vruchten af: in de één na laatste minuut werd zijn voorzet ingekopt door de geheel vrijstaande Falkenburg: 1-1. Met het gelijkspel schieten beide ploegen eigenlijk weinig op: Go Ahead en Heracles blijven in het rechterrijtje hangen op respectievelijk de 13e en 15e plek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen