Moyes verliest van oude club; kwartet Suarez

4 december 2013, 22:50   Bijgewerkt: 4 december 2013, 23:18

Manchester United heeft woensdag op Old Trafford een pijnlijke nederlaag geleden tegen Everton. Bryan Oviedo maakte tegen de ploeg van David Moyes de enige treffer van de avond: 0-1.

Het betekende de eerste zege van Everton op Manchester United sinds augustus 1992. Bij Manchester United ontbrak Robin van Persie met een blessure. Zijn evenknie Wayne Rooney wist tegen zijn oude ploeg maar weinig uit te richten. Met een van richting veranderd schot op de paal kwam hij nog wel in de buurt, evenals Danny Welbeck met een kopbal op de lat. Buiten het aluminium hield ook doelman Tim Howard zijn ploeg met goede reddingen op de been.

Bij Liverpool deed Luis Suarez weer eens van zich spreken. De Uruguayaan vond vier keer het net tegen Norwich City. Pas nadat de honger van de voormalig Ajacied gestild was, deed Norwich via Bradley Johnson iets terug. Het slotakkoord was voor Liverpool. Raheem Sterling maakte de 5-1, waarbij Suarez de aangever was.

De treffers van Suarez waren ook nog eens van grote schoonheid. De 1-0 was een volley van een meter of dertig, bij de 3-0 verschalkte hij Norwich-middenvelder Fer op fraaie wijze om vervolgens loepzuiver binnen te schieten en met een prachtige vrije trap maakte hij zijn vierde van de avond en alweer zijn dertiende van het seizoen.

Chelsea toonde woensdag veerkracht in de uitwedstrijd bij Sunderland. Jozy Altidore opende nog wel de score voor de hekkensluiter van de Premier League, maar mede met dank aan een uitblinkende Eden Hazard gingen de Blues er alsnog met de zege vandoor: 3-4. De Belg maakte twee doelpunten voor de Londense ploeg en was bovendien de aangever bij de 1-1 van Lampard.

Koploper Arsenal boekte een simpele overwinning op Hull City. De verrassend startende Nicklas Bendtner opende binnen twee minuten de score voor de Gunners. Al vroeg in de tweede helft maakte Özil de tweede en laatste treffer in het Emirates Stadium.

Arsenal blijft daardoor de trotse koploper in Engeland. De ploeg van trainer Arsene Wenger verdedigt een voorsprong van vier punten op Chelsea en zeven op Liverpool en het goed presterende Everton. Manchester United vindt zichzelf pas terug op de negende plek.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen