Tottenham toont veerkracht; eenvoudige zege City

4 december 2013, 23:31

Manchester City heeft woensdag een simpele zege geboekt op West Bromwich Albion. In West Bromwich werd het 2-3.

Sergio Agüero was opnieuw belangrijk voor de Citizens. De Argentijn opende in de 9e minuut de score. Yaya Touré verdubbelde na een klein half uur de voorsprong en maakte na rust vanaf de strafschopstip ook nummer drie.

De thuisploeg kwam in de slotfase nog wel terug in de wedstrijd, maar de zege van City kwam niet meer in gevaar. Door een eigen doelpunt van doelman Costel Pantelimon werd het 1-3. In de slotseconden maakte Victor Anichebe er nog 2-3 van, maar daar bleef het bij.

Trainer René Meulensteen van Fulham leek woensdag zijn dienstverband in Londense dienst goed te beginnen. De opvolger van de deze week ontslagen Martin Jol zag zijn ploeg in eigen huis na een uur spelen op voorsprong komen via Ashkan Dejagah, maar Vlad Chiriches en Lewis Holtby zorgden in het laatste kwartier voor de ommekeer: 1-2.