De Graafschap wil Parzyszek tot zomer behouden

5 december 2013 – De Graafschap gaat op korte termijn rond de tafel met Benfica om te praten over een transfer van Piotr Parzyszek. De Portugese topclub wil de huidige topscorer van de Jupiler League graag binnenhalen en hoewel De Graafschap open staat voor een transfer, hoopt het de spits tot de zomer in Doetinchem te houden.

Volgens het regionale Omroep Gelderland wordt er deze week al onderhandeld tussen De Graafschap en Benfica. Als het aan technisch manager Roland Vroomans ligt, komt er snel duidelijkheid. "Wij willen er ook geen langdurige zaak van maken. Onze intentie is dat we Piotr het hele seizoen hier houden, want wij willen graag hoge ogen gooien dit seizoen." Een mogelijkheid zou dus kunnen zijn dat Benfica de spits al wel koopt, maar tot de zomer in Doetinchem laat spelen. "Dat is één van de opties, maar er ligt nog niets vast", zegt Vroomans.

Met vijftien doelpunten is Parzyszek momenteel topscorer van de Jupiler League. Het contract van de Poolse jeugdinternational bij de Gelderse eerstedivisionist loopt nog 2,5 jaar door, tot de zomer van 2016.

Eredivisie

gerelateerd