Barça laat droom Cartagena uiteen spatten

6 december 2013 – FC Barcelona heeft zich vrijdagavond zo goed als zeker geplaatst voor de achtste finales van de Copa del Rey, door de uitwedstrijd tegen FC Cartagena met 1-4 te winnen. Helemaal probleemloos ging het niet voor de ploeg van trainer Gerardo ‘Tata’ Martino, aangezien de ploeg uit de Segunda División B na een half uur spelen nog met 1-0 voor stond. 17 december wordt het returnduel in Camp Nou gespeeld.

Een half uur was er gespeeld in het duel tussen Cartagena en Barça, toen het nog 1-0 stond voor de thuisploeg, dankzij een treffer van Fernando. De aanvaller wist keurig diagonaal binnen te schuiven, nadat hij Carles Puyol op snelheid wist te kloppen. De woede op het gezicht van Puyol sprak boekdelen, evenals de overdonderde blik op het gezicht van Martino.

Het klassenverschil tussen beide ploegen kwam uiteindelijk wel flink tot uitdrukking. Nadat de Catalaanse grootmacht al behoorlijk aandrong, wisten Pedro en Cesc Fabregas de stand voor rust nog in het voordeel van Barça om te buigen. Pedro stelde de zege een kwartier voor tijd veilig, met zijn tweede treffer van de avond. De beweging die vooraf ging aan het doelpunt van de Spanjaard was zeer fraai. De achttienjarige Jean Marie Dongu zorgde nog voor een slotakkoord: 1-4.

In de Spaanse beker wonnen Real Betis (1-2) en Sevilla (0-1) nipt van respectievelijk Lleida Esportiu en Racing Santander, terwijl Villarreal en Elche CF (2-2) en CF Algeciras en Real Sociedad (1-1) elkaar op een gelijkspel hielden.

Eredivisie

gerelateerd