Newcastle op Old Trafford te sterk voor United

7 december 2013, 15:39   Bijgewerkt: 7 december 2013, 15:49

Manchester United kende zaterdag opnieuw een uitermate teleurstellende middag. Drie dagen na het verlies tegen Everton, verloor de ploeg van manager David Moyes op eigen veld ook van Newcastle United: 0-1. Het was de eerste zege van de Magpies op Old Trafford sinds 1972.

De enige treffer van de wedstrijd werd na een uur spelen gemaakt door Yohan Cabaye. De Fransman was het eindstation bij een vlotte tegenaanval van de bezoekers. De assist werd gegeven door zijn landgenoot Moussa Sissoko, die de bal vanaf rechts teruglegde. Cabaye verschalkte United-doelman De Gea met een schuiver in de verre hoek.

De zege van Newcastle kwam - hoewel niet onverdiend - wel met enig geluk tot stand. Basisspeler Vurnon Anita haalde bij een 0-0 stand de bal met de hand van de lijn. De arbitrage had het tot opluchting van de Nederlander niet gezien. Ook doelman Krul speelde een hoofdrol en hield zijn ploeg met enkele knappe reddingen overeind.

Robin van Persie, die zaterdag terugkeerde van een blessure, vond nog wel het net. De Rotterdammer deed dat echter vanuit buitenspelpositie. Ditmaal lette het arbitrale kwartet wel op en keurde de treffer af.

De positie van Moyes zal door de nederlaag nog verder onder druk komen te staan. Manchester United bivakkeert op een teleurstellende negende plek in de Premier League. De achterstand op koploper Arsenal, dat bovendien nog een wedstrijd tegoed heeft, bedraagt al twaalf punten. De Schot voerde ten opzichte van het verlies tegen zijn oude ploeg zeven wijzigingen in zijn basiselftal door, maar dat sorteerde niet het gewenste effect.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen