Assaidi bezegelt lot Chelsea, ManCity gelijk

7 december 2013, 17:55   Bijgewerkt: 7 december 2013, 19:31

Chelsea en Manchester City, de achtervolgers van koploper Arsenal, zijn zaterdag niet tot winst gekomen in de Engelse Premier League. Chelsea ging met 3-2 onderuit op bezoek bij Stoke City, door een laat doelpunt van Oussama Assaidi. Manchester City kwam in de uitwedstrijd tegen Southampton niet verder dan 1-1. Liverpool profiteerde met een eenvoudige thuiszege op West Ham United: 4-1. Arsenal ontvangt zondag in het eigen Emirates Stadium subtopper Everton.

Chelsea kwam binnen tien minuten nog wel op voorsprong in Stoke-on-Trent. Andre Schürrle opende met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied de score. Drie minuten voor rust kwam Stoke City op gelijke hoogte via Peter Crouch. De boomlange spits tikte binnen na matig ingrijpen van Petr Cech bij een hoekschop van voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic.

Stephen Ireland zette Stoke City vijf minuten na de pauze zelfs op 2-1, maar lang had Chelsea niet nodig om het evenwicht te herstellen. Met zijn tweede van de middag tekende Schürrle in de 53ste minuut voor de 2-2. Dat leek ook de eindstand te worden, maar in blessuretijd besliste Oussama Assaidi anders. De invaller kapte Branislav Ivanovic uit, sneed naar binnen en schoot fraai raak: 3-2.

Ook Manchester City nam, op visite bij Southampton, binnen tien minuten de leiding. Dat was te danken aan een doelpunt van Sergio Agüero. Saillant genoeg kwam ook in dit duel de thuisclub drie minuten voor de doelwissel op 1-1. De Italiaan Pablo Osvaldo was daarvoor verantwoordelijk met een prachtige uithaal, waarmee tevens de eindscore werd bepaald.

Liverpool had op het eigen Anfield geen moeite met West Ham United. Luis Suarez, midweeks tegen Norwich City goed voor vier treffers en een assist, scoorde nu 'slechts' één keer. Dat was de 3-1 in de 81ste minuut. Een minuut later kreeg West Ham-speler Kevin Nolan een rode kaart, waarna door een eigen doelpunt van Joey O'Brien de eindstand op 4-1 werd vastgelegd. Ook de 1-0 (Guy Demel) en 2-1 (Martin Skrtel) waren eigen goals. Mamadou Sakho was vlak na de rust goed voor de 2-0. De verdediger tikte uit een lastige hoek een vrije trap van Steven Gerrard binnen.

Arsenal, dat dus nog een wedstrijd tegoed heeft, gaat aan kop met 34 punten. Liverpool en Chelsea staan nu met dertig punten gedeeld tweede, gevolgd door Manchester City met 29 punten. Indien Everton zondag stunt tegen Arsenal, dan nestelt de equipe uit Liverpool zich naast Chelsea en Liverpool op de tweede plek.

Norwich City nam afstand van de degradatiezone, door met 0-2 te winnen bij West Bromwich Albion. Leroy Fer had een groot aandeel in de driepunter. De Nederlandse middenvelder leverde de assist bij de 0-1 van Gary Hooper in de twaalfde minuut en nam in de 89ste minuut zelf het tweede doelpunt voor zijn rekening.