Roma rekent na vier gelijke spelen af met Fiorentina

8 december 2013, 14:30

Na vier gelijke spelen op rij heeft AS Roma weer een overwinning behaald in de Italiaanse Serie A. In het eigen Stadio Olimpico werd nipt met 2-1 van Fiorentina gewonnen. Dankzij de zege naderen de Romeinen koploper Juventus, dat vrijdagavond met 0-2 bij Bologna won, weer tot op drie punten.

Roma, waar Francesco Totti na zijn blessureleed terugkeerde in de selectie (maar niet inviel) en Kevin Strootman de gehele wedstrijd speelde, beleefde een bliksemstart tegen i Viola. Rechtsachter Maicon zorgde na zeven minuten al voor de openingstreffer. De bezoekers, die regelmatig liet zien dat ze goed kunnen voetballen, leken er niet echt van onder de indruk. Na een half uur spelen kwam het zelfs gelijk, toen de Peruviaan Juan Vargas van zich deed spreken.

Strootman, die vorige week ternauwernood wist te voorkomen dat Roma tegen haar eerste seizoensnederlaag aan zou lopen, schoot op de paal na ruim een uur spelen. Even later was Maicon, die de rechterflank weer als vanouds bestreek, dicht bij zijn tweede treffer van de middag. Uiteindelijk stelde Mattia Destro de Romeinse overwinning veilig. De jonge aanvaller maakte de 2-1, na een strakke voorzet van Gervinho. Destro maakte zijn rentree na een half jaar niet gespeeld te hebben en scoorde zodoende in zijn eerste seizoensoptreden.

In de slotfase werd de wedstrijd steeds onrustiger. Miralem Pjanic liep tegen een rode kaart aan, nadat hij terecht zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden. Op een goede kans voor Giuseppe Rossi na wisten de bezoekers echter geen gevaar meer te stichten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen