Bordeaux beëindigt reeks Lille, Monaco passeert

8 december 2013, 16:06   Bijgewerkt: 8 december 2013, 22:53

OSC Lille heeft zondag, na elf wedstrijden ongeslagen te zijn geweest, weer eens verloren in de Franse Ligue 1. In het Stade Chaban-Delmas van Girondins Bordeaux werd met 1-0 verloren, terwijl de thuisploeg meer dan een half uur met een man minder speelde.

Bordeaux kwam zelf niet tot scoren in het duel met Lille, waar Simon Kjaer een eigen doelpunt maakte. Bordeaux-speler Maxime Poundje werd na een klein uur spelen van het veld gestuurd, maar dat resulteerde niet in punten voor Lille, dat na de nederlaag vier punten achter staat op koploper Paris Saint Germain. De Parijzenaren wisten zaterdag al met 5-0 te winnen van Sochaux.

AS Monaco pakte wel drie punten en nam derhalve de tweede plaats over van Lille. De Monegasken waren thuis met 1-0 te sterk voor AC Ajaccio. Makkelijk ging het niet echt, maar Emmanuel Riviere kon desondanks een kwartier voor tijd in de rebound het verschil maken. Dertien minuten eerder had Ajaccio-speler Jean-Baptiste Pierazzi zijn tweede gele kaart gekregen. Met elf tegen tien kreeg Monaco wel meer kansen, zo werd - naast het doelpunt - ook nog twee keer de paal geraakt. Monaco heeft 38 punten, twee minder dan PSG en twee meer dan Lille.

Olympique Lyon won bij SC Bastia. Alexandre Lacazette, Yassine Benzia en Bafétimbi Gomis bogen na rust een 1-0 achterstand om in een 1-3 overwinning. Desondanks staat Lyon op een anonieme tiende plaats.