ADO boekt welkome overwinning bij FC Groningen

8 december 2013, 17:32

Vaak kwam ADO Den Haag niet in de buurt van het strafschopgebied van FC Groningen, maar de bezoekers hielden wel drie punten over aan het competietreffen met de ploeg van trainer Erwin van de Looi. ADO-aanvaller Michiel Kramer bracht zijn ploeg op voorsprong en na de gelijkmaker van Johan Kappelhof tekende Tom Beugelsdijk vlak voor tijd voor de winnende 2-1.

De thuisploeg forceerde enkele mogelijkheden met deze druk. Zo vuurde Maikel Kieftenbeld een kanonskogel af, maar lag wederom Coutinho in de weg. Op het moment dat Groningen de wedstrijd onder controle had en met een gelijkspel de rust in dacht te gaan, sloeg ADO toe. Kramer controleerde een lange bal knap op zijn borst, waarna de spits Bizot wist te verschalken.

In het tweede bedrijf liet ADO aanvallend weinig tot niets zien. De Residentieclub gokte op de counter en hield dat {image[292624][right-half][]}lange tijd vol. FC Groningen wist niet door de compacte defensie van ADO te komen. Toch lukte het Groningen om vlak voor tijd langszij te komen. Coutinho bracht eerst nog redding op een schot van Andraz Kirm, maar was kansloos bij de rebound van Johan Kappelhof.

Net op het moment dat het publiek weer in een overwinning ging geloven, lag de bal aan de andere kant in het net. Bizot schatte een corner verkeerd in, waardoor de sluitpost onder de bal doorging. Bij de tweede paal stond Beugelsdijk klaar om zich tot matchwinner te kronen en de 2-1 te maken. Door de zege is ADO tijdelijk verlost van de degradatiezone. FC Groningen heeft het nagelaten om in het spoor van Feyenoord te blijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen