Fredy Montero ook tegen Gil Vicente op schot

9 december 2013, 01:01

Sporting Lissabon heeft de koppositie in de Portugese Liga ZON Sagres weer overgenomen van Benfica en FC Porto. De hoofdstedelingen wonnen zondag aan de hand van de Colombiaanse goalgetter Fredy Montero met 0-2 bij Gil Vicente.

Montero nam beide doelpunten voor zijn rekening, waardoor hij nu dertien keer heeft gescoord in twaalf wedstrijden. De spits opende in de negentiende minuut de score, nadat hij de bal zo voor de voeten kreeg gekopt van Gil Vicente-verdediger Gabriel Moura. Een kwartier voor tijd gooide Montero het duel op slot door raak te schieten in de rebound.

Gil Vicente stond toen al een tijdje met tien man. Pecks kreeg in de 64ste minuut een rode kaart na een onbesuisde overtreding op William Carvalho. Zijn ploeggenoten Gabriel en Luan waren eerder nog aan rood ontsnapt. In de fase voorafgaand aan het wegzenden van Pecks werd Gil Vicente juist steeds sterker. De ploeg kreeg via Paulinho een prima mogelijkheid om gelijk te maken, maar keeper Rui Patricio redde knap.

Sporting Lissabon heeft na twaalf speeldagen 29 punten, twee meer dan FC Porto en Benfica. Porto won zaterdag, na een moeizame eerste helft, met 2-0 van Sporting Braga. Daar was in de persoon van Jackson Martinez een andere Colombiaan het goudhaantje met twee treffers. Benfica kwam vrijdag niet verder dan 2-2 in de thuiswedstrijd tegen Arouca.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen