Seedorf in wachtkamer, kampioen Fluminense zakt af

8 december 2013, 22:06   Bijgewerkt: 9 december 2013, 01:11

Clarence Seedorf staat met Botafogo op de drempel van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. De ploeg uit Rio de Janeiro pakte in de afgelopen zes competitieduels slechts vijf punten, waardoor het een ticket voor het kampioenenbal dreigde te missen. Zondag, in de laatste speelronde, greep Botafogo echter de laatste strohalm met een 3-0 thuiszege op Criciúma.

Oud-Ajacied Nicolas Lodeiro, Elias en Seedorf maakten de doelpunten voor Botafogo. Criciúma-speler Joao Vitor kreeg in de 51ste minuut, bij een 1-0 stand, rood. Botafogo had bovendien het geluk dat concurrent Goias EC voor eigen publiek kansloos onderuit ging tegen FC Santos: 0-3.

Daardoor neemt Botafogo de vierde plaats op het nippertje over van Goias. De top-vier van de Braziliaanse Serie A plaatst zich in principe voor de Copa Libertadores. Echter, als Ponte Preta de Copa Sudamericana (de Zuid-Amerikaanse versie van de Europa League) wint, dan schuift het ticket van de nummer vier door naar dat team.

Brazilië is al met vijf teams vertegenwoordigd in de Copa Libertadores. Kampioen Cruzeiro, Gremio en Atletico Paranaense plaatsten zich via de competitie, Flamengo via het nationale bekertoernooi en Atletico Mineiro mag meedoen omdat het titelverdediger is. Botafogo en Ponte Preta maken kans op het zesde startbewijs.

Ponte Preta speelt komende woensdag de return van de Copa Sudamericana-finale tegen het Argentijnse Lanus. De eerste ontmoeting in Brazilië eindigde deze week in 1-1.

Ondertussen beleefde Fluminense een rampzalige avond. De formatie uit Rio de Janeiro begon als kampioen aan het seizoen, maar degradeerde desondanks naar de tweede divisie. Een 1-2 zege bij Bahia op de slotdag kon dat niet voorkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen